Новини


На добър час бъдещи първокласници!

Децата от IV група "Калинка" по тържествен и запомнящ се начин си взеха довиждане с любимата детска градина "Пролетна дъга". Четири години отлетяха, като миг в игри и забавления. Сега порасналите момичета и момчета напускат детската градина отговорни и любознателни, научили много неща за света около тях. Отличното представяне на групата бе едно признание за учителите, отговорни за тяхната подготовка и възпитание. Песните, танците и слънчевите им усмивки изпълниха с радост сърцата на гостите - директори и учители от училищата и детските градини в Берковица, родители, роднини и бивши възпитаници от випуск 2012 година на група "Калинка". Абитуриентите заедно с тогавашните си учители отвориха капсулата на времето и прочетоха своите желания за професии в бъдещето а настоящите "калинки" затвориха капсула, която да отворят след 12 години. Най-топли пожелания към бъдещите първокласници отправиха техните учители, директор и гости. На добър час мили деца! Желаем ви от сърце безгрижно, весело, щастливо лято, за да съберете сили за нови предизвикателства. Нека успехът и късметът да са ваши постоянни спътници по пътя към науката!

Научи повече

ЧЕСТИТ 25 РОЖДЕН ДЕН ДГ "ПРОЛЕТНА ДЪГА"

Детската градина отбеляза своя 25-годишен юбилей с празничен концерт-спектакъл в НЧ „Иван Вазов-1872“ под мотото „Детска градина „Пролетна дъга – дворец на детските мечти“. Чрез мултимедийна презентация всички присъстващи станаха съпричастни на съкровени моменти, постигнати успехи и споделени празници от ежедневието на детската градина. Децата от всички групи представиха богата програма, която завърши с голямо пъстро хоро.

Научи повече

ПО СЛЕДИТЕ НА ИСТОРИЯТА

С екскурзия до град Враца децата от подготвителна група "Калинка" тръгнаха по следите на историята. В регионалния исторически музей град Враца те се запознаха с живота и делото на Христо Ботев и разгледаха Рогозенското тракийско съкровище. В къщата музей на баба Илийца научиха за бита на българите по онова време, за родолюбието и патриотизма им. Голям интерес предизвика посещението в Природозащитният център "Натура" с интерактивният детски кът, гостуващата изложба и разказите на уредника за защитените видове растения и животни във Врачанския балкан. Разбира се не мина и без весели игри на детските площадки в центъра на града. С весели песни и много нови впечатления бъдещите първокласници се завърнаха в детската градина.

Научи повече